apanemo kourouta villas

Τα Καλύτερα Πράγματα που Μπορείς να Κάνεις στην Κουρούτα

Η παραλία

Η Κουρούτα είναι μια όμορφη αμμώδης παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στο Αρκούδι και το Κατάκολο. Έχει βραβευτεί με την περίφημη Γαλάζια Σημαία κάθε χρόνο για τα εξαιρετικά καθαρά νερά του. Η Κουρούτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός, που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία, ξενώνες και κάμπινγκ για να εξασφαλίσει ξεκούραστες και ευχάριστες διακοπές. Κατά μήκος της παραλίας, θα βρείτε πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ και κλαμπ για να ικανοποιήσετε τις γαστρονομικές και ψυχαγωγικές σας επιθυμίες. Αν είστε λάτρης του σερφ και των θαλάσσιων σπορ, αυτή η παραλία είναι ιδανική για εσάς.

Η παραλία βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Αμαλιάδας, η οποία προσφέρει επίσης εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Σε κοντινή απόσταση, θα ανακαλύψετε το Παλούκι, έναν γοητευτικό οικισμό με γραφική αποβάθρα, ψαρόβαρκες και υπέροχες ψαροταβέρνες!

 

Η Ιστορία

Ο οικισμός της Κουρούτας έχει μια συναρπαστική ιστορία που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα μετά την Ελληνική Επανάσταση. Την περίοδο αυτή, η γεωργία και το εμπόριο γνώρισαν μεγάλη άνθηση, με τη σταφίδα να είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές προϊόν. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης έπαιξε η εξαγωγή τοπικών αγαθών στην Ευρώπη. Σημειωτέον, η Κουρούτα έγινε γνωστή για το μεγάλο σταφιδοποιείο της, το οποίο κατασκευάστηκε δίπλα στη θάλασσα το 1911.

Αν και οι εξαγωγές μέσω των λιμανιών της Ηλείας σταδιακά μειώθηκαν, η περιοχή συνέχισε να ευημερεί αξιοποιώντας τη φυσική της ομορφιά. Η μεγάλη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες τουριστικές επενδύσεις, δημιουργώντας μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στην περιοχή.

 

Ακόμα περισσότερη παραλία!

Αν διαπιστώσετε ότι η παραλία Κουρούτα και η κοντινή παραλία Παλούκι δεν είναι αρκετές, υπάρχουν και άλλες φανταστικές επιλογές για εξερεύνηση:

  • Η παραλία Μαραθιά εκτείνεται απρόσκοπτα από την παραλία της Κουρούτας, προσφέροντας ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο δάσος στολισμένο με πεύκα.
  • Η παραλία Ροβιάτα και η παραλία Σαβάλια βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση από την Κουρούτα.
  • Η παραλία Θίνες, που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά κοντά στην πόλη του Βαρθολομιού, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής.
  • Στα βόρεια της Κουρούτας, θα βρείτε το χωριό Αρκούδι, με μια όμορφη αμμώδη παραλία. Στα νότια, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τις παραλίες του Κατακόλου.
    Δραστηριότητες

Όσον αφορά τις δραστηριότητες, οι περιπέτειες με βάση το νερό είναι το αποκορύφωμα της παραλίας της Κουρούτας. Η παραλία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, καθιστώντας την αγαπημένη μεταξύ των σέρφερ. Επιπλέον, υπάρχει μια οργανωμένη εγκατάσταση με στάβλους όπου μπορείτε να απολαύσετε ιππασία κατά μήκος της εκπληκτικής παραλίας. Αν είστε λάτρης της ποδηλασίας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε γραφικές βόλτες με ποδήλατο δίπλα στην παραλία Κουρούτα. Για πιο έμπειρους ποδηλάτες, σας περιμένει μια όμορφη διαδρομή 66 χιλιομέτρων, που θα σας ταξιδέψει στις γοητευτικές περιοχές της ενδοχώρας Κουρούτα-Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Κάστρο και πίσω στην Κουρούτα. Ανάλογα με τη διάθεση και τη φυσική σας κατάσταση, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα το μήκος της διαδρομής σας.

 

Μέρη για να επισκεφτείτε

Η Κουρούτα χρησιμεύει ως εξαιρετική αφετηρία για την εξερεύνηση αξιόλογων βυζαντινών μνημείων, σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών. Εδώ είναι μερικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην περιοχή:

  • Η Μονή Φραγκαβίλλας, που βρίσκεται περίπου 6,5 χιλιόμετρα από την Κουρούτα, είναι ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ηλείας. Χρονολογείται από τη Μεσοβυζαντινή περίοδο και προσφέρει μια ματιά στην πλούσια ιστορία της περιοχής.
    Η εκκλησία της Παναγίας της Καθολικής, ένα εντυπωσιακό βυζαντινό μνημείο του 12ου αιώνα, βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά από την Κουρούτα και αξίζει μια επίσκεψη.
  • Η αρχαία Ήλιδα, μια από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Πελοποννήσου, απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα από την Κουρούτα. Ως πρώην πρωτεύουσα της Ηλείας και οικοδεσπότης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή η τοποθεσία έχει τεράστια ιστορική σημασία. Μη χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το αρχαίο θέατρο, το οποίο φιλοξενεί πλέον αξιόλογα θεατρικά φεστιβάλ.
  • Κοντά στο χωριό Κέντρο, κοντά στην Αρχαία Ήλιδα, θα βρείτε το υπέροχο φράγμα του Πηνειού. Αυτό το φράγμα, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε το 1968. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής παρέσυρε τη ροή των ποταμών Πηνειού και Αλφειού για να καθαρίσει τους Στάβλους του Αυγείου, ένα αξιόλογο κατόρθωμα που πέτυχε κατά τον πέμπτο τοκετό του.
  • Κατευθυνόμενοι βόρεια από την Κουρούτα, θα συναντήσετε εξαιρετικά μέρη για επίσκεψη, με όμορφες παραλίες και ιστορικά μνημεία. Το Αρκούδι και τα Λουτρά Κυλλήνης προσφέρουν παρθένα, κρυστάλλινα νερά για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Όσο βρίσκεστε στο χωριό Λυγιά, κοντά στο Αρκούδι, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τη Μονή της Αγίας Ελεούσας, ένα θαύμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα.
  • Πιο μακριά, μπορείτε να εξερευνήσετε την Κυλλήνη και το Κάστρο Χλεμούτσι που προκαλεί δέος, που αποτελεί απόδειξη της πλούσιας ιστορίας της περιοχής. Επιπλέον, το μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας, που πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 13ο αιώνα, προσφέρει μια ματιά στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
  • Η Αρχαία Ολυμπία, ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος του νομού Ηλείας, είναι κατά προσέγγιση

 

Επισκεπτόμενοι την Κουρούτα και τα περίχωρά της, θα ξεκινήσετε ένα αξέχαστο ταξίδι στην ιστορία, τη φύση και τις εκπληκτικές παραλίες. Απολαύστε τις εξερευνήσεις σας και δημιουργήστε μόνιμες αναμνήσεις σε αυτό το μαγευτικό μέρος της Ελλάδας.

/*css*/ /*end*/